pvc vloer

De 4 meest voorkomende vloeren in huis

Een vloer zoals een PVC visgraat vloer vormt de basis van elk huis en kan een van de meest praktische en belangrijke investeringen zijn die je doet. Het kiezen van het type vloer dat het beste bij je past hangt af van verschillende factoren. Je moet jezelf enkele vragen stellen, zoals: hoeveel geld wil je hieraan uitgeven? Welk ontwerp vind je mooi? Hoeveel tijd wil je steken in onderhoud? Zodra je antwoord hebt op deze vragen zul je gemakkelijk een vloer kunnen kiezen die bij je past.

Laminaatvloer

De kosten van laminaatvloeren zoals die van Roobol zijn doorgaans veel goedkoper dan die van hardhout. Laminaat is duurzaam en stevig. De weerstand tegen vlekken en krassen maakt het ideaal voor gebruik in kamers met veel verkeer. Sommige laminaatvloeren van hoge kwaliteit zijn waterbestendig, waardoor ze een fantastische optie zijn voor badkamers en keukens. Laminaatvloeren zijn compatibel met vloerverwarmingssystemen. Gebruik natuurlijk wel de juiste ondervloer en controleer dit eerst bij de fabrikant.

PVC vloer

Een PVC vloer is super sterk en gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en/of dweilen is voldoende om de vloer schoon en hygiënisch te houden. PVC vloeren hebben het unieke vermogen om zich aan te passen aan veranderingen in de omgevingstemperatuur. Deze vloeren zijn dan ook perfect in combinatie met vloerverwarming of en- koeling. Daarnaast heeft PVC geluidsdempende eigenschappen, waardoor het contactgeluid met de vloer minimaal is.

Hardhout

Hardhouten vloeren zijn een natuurlijk materiaal en staan ​​daarom bekend om hun duurzaamheid. Het kan best een klus zijn om hardhouten vloeren te onderhouden. De meest voorkomende soorten hardhout zijn eiken, kersen, esdoorns, berken en essen. Hardhouten vloeren zijn er in verschillende stijlen, waaronder eiken strip, plank of parket. Planken worden met de hand uit stammen of duigen gesneden, terwijl stroken worden gesneden uit planken met machinale knipmachines. Het moderne bewerkte hardhout biedt veel voordelen ten opzichte van traditioneel massief hout. Ze zijn vaak gemaakt om eruit te zien als massief hout, maar kosten minder omdat ze een combinatie van echt hardhout fineer gebruiken.

Vinyl 

Als je een kamer hebt waar het luidruchtig kan worden, ben je misschien op zoek naar iets rustigers. De beste optie is om vinyl vloeren te installeren. Dit type vloer is zacht en stil. Om deze reden zijn vinyl vloeren ideaal voor slaapkamers. Ze zijn ook eenvoudig te installeren in combinatie met vloerverwarming en koeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *