Een sauna schoonmaken is belangrijk

Als je in het verleden een sauna hebt gekocht of je wilt binnenkort een sauna aanschaffen, dan is het van groot belang dat je weet hoe je de sauna het beste schoon kan maken. Een sauna moet namelijk goed schoongemaakt worden. Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook om de levensduur van de sauna aanzienlijk te verlengen. De levensduur van de sauna vinden veel mensen belangrijk, want een sauna is niet bepaald goedkoop. 

Het verwijderen van vuil 

De meeste Nederlanders die een barrelsauna kopen willen, laten deze binnen het huis plaatsen. Ook is er een grote groep Nederlanders die er juist voor kiezen om de sauna buiten het huis te plaatsen. In principe maakt het niet uit waar je de sauna plaatst, maar als je deze buiten plaatst, dan moet je er zeker rekening mee houden dat er veel vuil in de sauna terecht kan komen. Hierbij kun je denken aan bladeren, zand, maar ook kleine insecten. Om de levensduur van de sauna te verlengen en de staat optimaal te houden, is het belangrijk om al het vuil te verwijderen. 

Maak gebruik van water en speciaal schoonmaakmiddel 

Een sauna kun je het beste schoonmaken met water en een speciaal schoonmaakmiddel dat bedoeld is voor sauna’s. De binnenkant van een sauna is zeer gevoelig en kan niet tegen bepaalde schoonmaakmiddelen. Daarom is het ook aan te raden om nooit chemische en/of agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. De juiste schoonmaakmiddelen kun je aanschaffen bij de winkel waar je de sauna gekocht hebt, maar je kunt deze schoonmaakmiddelen ook via het internet bestellen. 

Ben je klaar? Laat de deuren open staan 

In veel gevallen is de binnenkant van de sauna van hout. Ook is er sprake van zeer veel vocht. Het is algemeen bekend dat hout en vocht niet samen gaan. Gelukkig is het hout van de sauna goed bewerkt, waardoor het niet mogelijk is dat het hout vocht zal opnemen. Toch kan het voorkomen dat het hout vocht opneemt nadat de sauna enkele jaren is gebruikt. Je kunt je wel voorstellen wat de resultaten daarvan zijn. Het is daarom verstandig om de sauna uit te zetten als je klaar bent en de deur open te laten staan. Zo heeft het vocht de mogelijkheid om te ontsnappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *