Is je tuin al klaar voor het lekkere weer?

Hoewel het af en toe nog behoorlijk fris kan zijn buiten, staat het voorjaar wel degelijk voor de deur. Voor je het weet is de zon krachtig genoeg om weer lekker van het buitenleven te gaan genieten. Zorg er dus nu voor dat je zomer-ready bent door de juiste voorbereidingen te treffen. In dit artikel vind je een handig overzichtje om je tuin in topconditie te krijgen. Enjoy!

Maak de tuinset schoon

Laten we beginnen bij het begin: maak je tuinset grondig schoon voordat je hem weer in gebruik neemt. Verwijder stof, vuil, spinnenwebben en vlekken met een sopje en een zachte borstel van het frame en de bekleding. Laat de set vervolgens goed drogen voordat je hem gaat gebruiken. Je wilt immers niet dat je mooie zomerjurkje straks onder de bagger zit!

Verwijder al het bladafval en onkruid

De herfst en winter hebben ongetwijfeld een hoop troep achtergelaten. Verwijder al dit bladafval en dode takken uit je tuin. Verwijder ook het onkruid tussen de tegels en voegen. Dit zorgt voor een frisse en opgeruimde uitstraling en voorkomt dat er schimmel en andere ongewenste plantengroei ontstaat. Ook kun je zo makkelijker je tegels even reinigen met de hogedrukspuit indien nodig.

Barbecue reinigen en testen

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen dat is je tuin nu al een stuk frisser. Tijd om de barbecue klaar te maken! Maak je barbecue schoon en controleer of hij nog in goede staat verkeerd. Zet hem aan om te testen of hij nog naar behoren werkt. Voeg eventueel brandstof of andere benodigdheden toe zodat het je aan niets ontbreekt als je straks impulsief wil gaan barbecueën.

Tijd voor warmte en gezelligheid!

Nu je tuin netjes is en de barbecue gereed staat, moet je de tuin natuurlijk nog gezellig aankleden. Een goede manier om dit te doen is door een haard te plaatsen. Dit zorgt voor enorm veel sfeer en warmte. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vrijstaande haard onder je overkapping, of een ingebouwde tafelhaard. Kijk eens op Haardcenter.nl voor de mogelijkheden op het gebied van bio-ethanol. Ook kun je lampjes ophangen en kaarsen neerzetten. Dit alles creëert een gezellige en uitnodigende sfeer en zorgt ervoor dat je tuin ook ’s nachts goed verlicht is.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, zal je tuin in no-time klaar zijn voor de zomer. Geniet van de zon, de warmte en de gezelligheid in een opgeruimde en verzorgde tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *