Kunstgras als duurzame oplossing voor de tuin

Heb je recentelijk een nieuwe woning gekocht en moet je de tuin nog ontwerpen? Of wil je de huidige tuin juist renoveren? In beide gevallen is het verstandig om voor kunstgras te gaan. Kunstgras is namelijk duurzaam en past daarom helemaal bij deze tijd. Iedereen moet immers een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Daarnaast geniet je met duurzaam kunstgras ook langer van een prachtige tuin. Maar waarom is kunstgras dan eigenlijk zo duurzaam? Daar lees je meer over in dit artikel.

Kunstgras laat water door

In deze drukke tijden kiezen veel mensen voor een onderhoudsvrije tuin. In Nederland regent het met enige regelmaat. Dankzij kunstgras krijgt je tuin niet te maken met plasjes water. Kunstgras laat namelijk water door en ook na een flinke regenbui geniet je dus nog van een watervrije tuin.

Minder waterverspilling door kunstgras

Door de klimaatverandering wordt het de komende jaren warmer. We krijgen dan ook warmere zomers en met normaal gras ben je dan ook genoodzaakt om je tuin in de zomer constant te besproeien. Dit kost niet alleen tijd, maar tegelijkertijd verspil je dan ook veel water. Dit is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat. Met kunstgras loop je niet tegen die problemen aan. Je hoeft kunstgras namelijk niet te besproeien. Daarnaast ligt je tuin er met kunstgras de gehele zomer groen bij. Dit draagt bij aan de esthetiek van je woning en natuurlijk geef je daarmee een mooi visitekaartje af.

Je kunt kunstgras hergebruiken

Tegenwoordig is er ook recyclebaar kunstgras op de markt. Dit kunstgras kun je gemakkelijk in de tuin leggen, maar ook weer gemakkelijk afvoeren. Op die manier kunnen meerdere woningeigenaren genieten van hetzelfde kunstgras.

Kunstgras gaat lang mee

Veel mensen denken dat kunstgras niet zo lang meegaat, omdat het geen echt gras is. Dit is echter een misvatting, want het hedendaagse kunstgras is van een uitstekende kwaliteit. Kunstgras gaat minimaal tien jaar mee. Natuurlijk heb je ook verschillende soorten kunstgras. Sommige soorten gaan zelfs vijfentwintig jaar mee. Dergelijke kunstgrassoorten zijn natuurlijk wel wat prijziger, maar uiteindelijk bespaar je geld omdat ze langer goed blijven.

Je kunt kunstgras combineren met meerdere tuinstijlen

Een ander voordeel van kunstgras kopen is dat je het kunt combineren met meerdere tuinstijlen. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van een zeer groene tuin? Combineer kunstgras dan met prachtige planten en bloemen. Daarnaast kun je ook voor een meer neutrale stijl gaan. Je hebt in ieder geval verschillende mogelijkheden dankzij kunstgras.

Conclusie

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op de voordelen van kunstgras. Al met al is kunstgras zeer duurzaam en tegelijkertijd ben je minder tijd aan het onderhouden van de tuin kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *