Met alleen een vloer kom je er niet! 

Zoveel vloeren en uiteindelijk na lang zoeken heb je de juiste vloer weten te vinden. Nu ga je ervan uit dat het een hele lange tijd meegaat. Maar toch ben je er nog niet! Let op de basis. Het gebruik maken van plinten en ondervloeren zijn belangrijk bij het leggen van de nieuwe aangeschafte vloer. In deze blog kom je meer te weten waarom ze nodig zijn en zal je merken dat de levensduur van jouw nieuwe vloer toeneemt. 

Waarom zijn plinten nodig? 
Als je recent een nieuwe vloer hebt gekocht is het belangrijk dat je ook goed let op hoe je de vloer afwerkt. De afwerk doe je door plinten aan te schaffen. Plinten zijn niet in het leven geroepen om alleen te dienen voor afwerking, maar zijn er voor het geven van bescherming. Buiten het ruime aanbod in vloeren vind je dat ook terug in plinten. Ook voor een nette en strakke afwerking zit je met plinten goed.  

Niet alleen plinten zijn nodig, maar ook een ondervloer! 

Bij aanschaf van een nieuwe vloer mag je er van uit gaan dat de vloer een aardige tijd mee zal gaan. Maar toch kan je er zelf voor zorgen dat de vloer langer meegaat. Dit doe je door de basis niet te vergeten en een ondervloer toe te voegen bij het plaatsen van de vloer. Maar waar dient een ondervloer precies voor? 

De eerste stap voordat je een vloer plaatst is het plaatsen van de ondervloer. Dit is een extra laag. De ondervloer zorgt ervoor dat er minder kans ontstaat op vocht en schimmel, want dat is niet goed voor de vloer en gezondheid. Ook dient het voor extra isolatie. Iedereen wil warmte wel behouden met deze gasprijzen. Een ondervloer zorgt er bovendien ook voor dat de vloer vlak en stabiel is, waarop je de vloer gemakkelijk kunt plaatsen. Ook is het voordeel dat het geluid afneemt en het minder gehorig is. Een plus punt voor als je in een appartementencomplex woont en het geluid wilt verminderen. Het scheelt namelijk tot 15 decibel.  

Niet elke ondervloer is geschikt 

Het is niet zo dat je de goedkoopste ondervloer uitkiest en dat je dat zo onder je aangeschafte vloer legt. Niet elke ondervloer is namelijk geschikt. Het hangt af van vele dingen, zoals de soort vloer die je hebt. Het bepalen welke ondervloer kan net wat lastiger zijn en vooral als je het zelf moet doen. Gelukkig zijn er altijd professionals tot je beschikking die helpen bij het uitzoeken van de juiste ondervloer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *