Schroeven, onmisbaar bij elke verbouwing!

Van keuken tot badkamer en van wc tot woonkamer. Als je gaat verbouwing weet je een ding zeker, je moet schroeven kopen. Of het nu gaat om het vastzetten van gipsplaten of het maken van een tussenwandje, schroeven zijn onmisbaar voor elke verbouwing. 

Welke schroeven heb ik nodig voor mijn verbouwing?

Schroeven zijn er in allerlei soorten en maten. Het kiezen van de juiste schroef is belangrijk en draagt direct bij aan het succes van je verbouwing. Maar hoe bepaal je nu welke schroef je nodig hebt? Simpel! Voor de meeste verbouwingen heb je namelijk maar 3 soorten schroeven nodig. 

Spaanplaatschroeven

Spaanplaatschroeven (of universele schroeven) zijn veruit de meest gebruikte schroeven. Deze heb je daarom in ieder geval nodig als je gaat verbouwen. Ze zijn geschikt voor de meeste houttoepassingen en dus niet alleen voor spaanplaat (geperste houtvezel platen) zoals de naam doet vermoeden. Wel is deze schroef met name erg geschikt voor de wat zachtere hout soorten zoals vuren omdat de schroefdraad zeer scherp is en de diameter dunner is dan bij traditionele houtschroeven. Hierdoor snijden de schroeven gemakkelijker in het hout en is er minder kans op splijten van het hout. Spaanplaatschroeven worden veel toegepast bij regelwerk zoals plafonds of tussenwanden. 

Afbeelding met schroeven, metaalwaren, Huishoudelijke ijzerwaren, bevestigingsmiddel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Houtconstructieschroeven

Houtconstructieschroeven zijn speciaal ontwikkeld voor projecten die iets meer kracht vereisen dan de universele houtschroeven zoals spaanplaatschroeven. Houtconstructieschroeven zijn dan ook uitermate geschikt voor het maken van constructieve houtverbindingen zoals: balkverbindingen, kozijnen, trappen en daken. De schroeven zijn daarnaast zeer sterk en kunnen zonder voorboren in vele houtsoorten worden gebruikt. Onmisbaar dus voor de iets grotere projecten tijdens je verbouwing. 

Afbeelding met schroeven, metaalwaren, Huishoudelijke ijzerwaren, bevestigingsmiddel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Gipsplaatschroeven

Ben je aan het verbouwen? Grote kans dat je dan ook nieuwe gipsplaten gaat plaatsen. Bijvoorbeeld voor het plafond of een nieuwe wand. Gipsplaten zet je vast met gipsplaatschroeven. Deze schroeven zijn speciaal ontworpen om stevigheid te bieden en de platen op hun plaats te houden. Met hun kenmerkende zwarte kleur, die wordt verkregen door een fosfaatcoating, zijn ze bestand tegen gips en kalk, waardoor roestvorming wordt voorkomen. 

Afbeelding met metaalwaren, schroeven

Automatisch gegenereerde beschrijving

Hoeveel schroeven heb ik nodig?

Grote of kleine verbouwing? Je moet schroeven kopen om je klus tot een succes te maken. Hoeveel schroeven je nodig hebt hangt af van de omvang van de verbouwing. Gemiddeld genomen heb je ongeveer 100 schroeven nodig voor een standaard 10m2 planken oppervlak. Het precieze aantal hangt af van het type hout en aantal planken. Massieve houten planken hebben doorgaans meer schroeven nodig dan composieten, houd daar rekening mee bij het inschatten van het aantal benodigde schroeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *