Tips voor zomerse eetkamerstoelen: hoe koel te blijven tijdens het eten

De zomer is een tijd om buiten te eten, te genieten van het warmere weer terwijl je heerlijk eet. Maar als je eetkamerstoelen van leer of kunststof zijn, kan het behoorlijk oncomfortabel zijn om langere tijd in de hitte te blijven zitten. In deze blogpost geven we je enkele tips over hoe je koel kunt blijven terwijl je je eetkamerstoelen tijdens de zomermaanden gebruikt!

Tips om tijdens het eten koeler te blijven

Zeker als je een warme maaltijd hebt, kan het vervelend zijn als de temperaturen erg hoog zijn. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om koeler te blijven tijdens het eten; 

  • Ga niet te dicht bij de airconditioning zitten. Als je koude lucht rechtstreeks op je blaast, krijg je het alleen maar warmer als je opstaat.
  • Plaats eetkamerstoelen zodanig dat de lucht eronder kan stromen. Dit helpt de lucht te circuleren en houdt je koeler. 
  • Drink voldoende vocht voor en tijdens de maaltijd. Gehydrateerd blijven helpt om je lichaamstemperatuur te reguleren.
  • Gebruik een ventilator om een briesje te creĆ«ren. Je kunt hem op de eettafel zetten of in een andere nabijgelegen kamer. 
  • Kleed je passend bij het weer. Draag lichte, loszittende kleding die ademt. Natuurlijke vezels zoals katoen zijn ideaal.

Leren eetkamerstoelen beschermen tegen de temperatuur

Ook je eetkamerstoelen kunnen beschadigen, of door de hitte of het zweet van de mensen die erop zitten. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je leren eetkamerstoelen te beschermen tegen de hitte en ervoor te zorgen dat ze mooi blijven;

  • Leg een deken of handdoek over de rugleuning van de stoel wanneer je hem niet gebruikt. Dit voorkomt dat het leer te warm wordt.
  • Gebruik regelmatig een leerconditioner. Dit voorkomt dat het leer uitdroogt en barst in de hitte.
  • Houd je eetkamer goed geventileerd. Open indien mogelijk ramen of gebruik een ventilator om de lucht te laten circuleren.

Comfortabel zitten op plastic eetkamerstoelen

Hoewel plastic niet snel zal beschadigen, onafhankelijk van het weer, kan het in de zomer oncomfortabel zijn om op plastic eetkamerstoelen te zitten. Hier volgen enkele tips om je plastic eetkamerstoelen comfortabeler te maken in de hitte;

  • Leg een handdoek of deken over de zitting van de stoel. Dit zal een deel van de warmte absorberen en het draaglijker maken om op te zitten. Het voorkomt ook dat bijvoorbeeld blote benen blijven plakken aan de stoel.
  • Gebruik een spuitfles om de stoel met water te besproeien. Dit zorgt voor verkoeling als je gaat zitten.

We hopen dat deze tips nuttig zijn geweest. Blijf koel deze zomer en geniet van je eetkamerstoelen en je maaltijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *