long exposure photography white dome building interior

Vloercoating, een voordeliger alternatief voor een gietvloer

Het realiseren van een bepaalde vloer in je woning brengt als vanzelfsprekend bepaalde kosten met zich mee. Niet zelden kunnen deze kosten ook behoorlijk hoog uitvallen. Voor menig aantal mensen die grote fan zijn van een zogenaamde naadloze vloer geldt dat zij op zoek gaan naar manieren om deze op een zo voordelig mogelijke manier te kunnen realiseren. Het gebruik van een zogenaamde vloercoating komt dan al snel om de hoek kijken. Voor een dergelijke coating geldt namelijk dat ze in vergelijking met een gietvloer heel wat goedkoper te realiseren is. Wil jij hier graag meer over ontdekken? Dan is het zeker de moeite waard om de onderstaande informatie door te nemen. 

Wat is een vloercoating precies?

Een vloercoating is een naadloze kunstharslaag die bovendien waterdicht is. Ze beschikt over een basis van ofwel polyurethaan ofwel epoxy. Voor deze coating geldt dat ze dienst doet als beschermlaag welke als slijtlaag zal fungeren op de bestaande vloer. Dit is meteen een zeer belangrijk detail. Vergis je immers niet, deze coating beschikt slechts over een dikte van 1 mm. Mede omwille van deze beperkte dikte is het in de praktijk natuurlijk zeer snel mogelijk om deze te maken.

Door het toepassen van een vloercoating kan ervoor worden gezorgd dat je bestaande vloer over een hoog glanzende of matte uitstraling komt te beschikken. Dit bovendien in een kleur naar keuze. Daarnaast is het zo dat je er in de praktijk eveneens voor kan kiezen om een transparante coating te laten realiseren. In principe is er in deze situatie dus geen sprake van een echt nieuwe vloer. In plaats daarvan wordt er echter een deklaag gecreëerd waarmee je jouw vloer snel en efficiënt een vernieuwde look en / of beschermlaag kan geven.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van een gietvloer?

Voor een vloercoating geldt dat ze over een aantal interessante voordelen beschikt. In eerste instantie geldt voor de plaatsing dat ze merkelijk sneller kan gebeuren dan bij gietvloeren het geval is. Bij een coating kan dit eigenlijk worden gerealiseerd binnen de slechts twee dagen. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat er ook sprake is van een financieel voordeel. Voor een coating geldt dat ze merkelijk voordeliger is in vergelijking met het realiseren van een gietvloer. Dat maakt ze in de praktijk voor meer mensen toegankelijk. Zoveel spreekt voor zich. De naadloze, onderhoudsvriendelijke eigenschappen waar je ook op kan rekenen bij een gietvloer zijn uiteraard ook bij een vloercoating aanwezig. Op dit vlak is er dus helemaal geen verschil.

Wat maakt een gietvloer een interessante keuze?

Hoe interessant bepaalde voordelen ook mogen zijn die verbonden zijn aan de keuze voor een vloercoating, toch kan je in de praktijk in bepaalde gevallen vaststellen dat de keuze voor een gietvloer nog interessanter is. Voor een coating geldt dat je er rekening mee moet houden dat:

  • Er geen zware belasting mogelijk is; 
  • Ze niet zo duurzaam zijn als gietvloeren;
  • De vorm van de ondergrond zichtbaar blijft; 
  • Ze niet conform de strengste voorschriften zijn op het gebied van veiligheid.

Voordat je een keuze maakt tussen de beide mogelijkheden met betrekking tot het realiseren van een naadloze vloer van G-vloeren, is het dus altijd interessant om even een vergelijking uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *