Voorzetramen voor- en nadelen op een rij

Is een deel van jouw woning enkel beglaasd en wil je eenvoudig het isolerend vermogen verhogen? Of heb je niet de mogelijkheid om dubbelglas in jouw woning zetten? Dan is een voorzetraam een goede oplossing voor jou. Maar waar dient een voorzetraam voor en wat zijn de precieze voor- en nadelen? In deze blog gaan we dieper in op voorzetramen, bespreken we de voor- en nadelen en geven we je een goede tip mee. 

Wat is een voorzetraam?

Een voorzetraam is een venster dat voor of achter een bestaand raam geplaatst wordt. Het is een prima alternatief als dubbel glas technisch niet mogelijk is. Op die manier ontstaat er een luchtspouw tussen de twee glasramen, die vergelijkbaar is met dubbel glas. Een voorzetraam is enkel glas dat rondom voorzien is van een aluminium frame. Voorzetramen zijn altijd eenvoudig te monteren aan de binnen of buitenzijde van het kozijn door middel van schroeven, grendels of scharnieren. 

Wanneer maak je gebruik van voorzetramen?

Voorzetramen worden meestal gebruikt om de warmte -en geluidsisolatie te verbeteren. Met name veel oude woningen hebben soms nog enkel glas in de gevel. In sommige gevallen is het niet mogelijk om dubbel glas te plaatsen, voorzetramen kunnen dan een oplossing bieden. Een voorzetraam verbetert de isolatie van ruimtes tot 50% ten opzichte van enkel glas. Voorzetramen kunnen ook gebruikt worden ter bescherming van kwetsbare glas-in-lood beglazing.

Voordelen van voorzetramen

  • Goed alternatief voor dubbelglas;
  • Bestaand glas-in-lood kan behouden blijven;
  • Direct extra geluidisolatie bij plaatsen;
  • Kunnen zowel als de binnen- en buitenkant geplaatst worden;
  • Wooncomfort schiet omhoog, minder last van tocht.

Nadelen van voorzetramen

  • Rendement lager in verhouding met HR++ glas;
  • Risico op condensvorming, laat het raam plaatsen door een specialist.

Voorzetraam kopen? Tip!

Als je op zoek bent naar voorzetramen is JouwGlas.nl een echte aanrader. Allereerst geef je de juiste maten aan ze door, daarbij geven ze ook een korte toelichting over het inmeten van een voorzetraam. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit voorzetramen met scharnieren links, rechts of bovenaan, of voor vaste voorzetramen met schroeven of grendels. Een combinatie is ook mogelijk. Zij hebben voorzetramen met 4mm of 6mm enkel glas, maar ook met gelaagd glas, voor als je extra bescherming nodig hebt. Het frame van het voorzetraam is ook nog eens leverbaar in verschillende kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *