De kans dat jij wel eens gehoord hebt van een imperial bier is ontzettend groot, maar de kans dat jij je ook direct hebt afgevraagd wat het nu exact is, die is waarschijnlijk nog vele malen groter. Imperial is niet te verwarren met een bepaalde bierstijl. Het heeft er namelijk mee te maken dat een bepaalde biersoort afwijkt van de standaard norm. Om je een idee te geven wat hier allemaal bij komt kijken en waar een biertje aan moet voldoen alvorens deze een imperial genoemd mag worden, nemen we je mee in de wereld van de verschillende speciaal bieren. Dus vind jij het interessant om te weten hoe het opgebouwd is, dan is het goed om dit artikel een goed door te lezen.
Wat doet een bier een imperial bier heten?
Waar de meesten bij imperial bier al snel zullen denken aan een bepaalde soort bier, is dit niet het geval. Een biertje wordt namelijk pas een imperial genoemd, wanneer deze afwijkt van een standaard norm. Dit betekent in veel gevallen een veel hoger alcoholpercentage. Waar normaliter een speciaal bier gemiddeld op zo’n 9 a 10% zit, geldt dit voor een imperial niet. Een imperial bevat namelijk vaak tot wel 15 procent alcohol. Het enige verschil is dus in principe het alcoholpercentage wat een stuk hoger ligt dan een normaal biertje. Uiteraard kun je ook zelf je eigen biertje brouwen. In de thuisbrouw winkel van van Brouwpunt vind je allerlei verschillende soorten bieren. Van een imperial bier, tot een IPA.
Je eigen imperial brouwen
Het brouwen van je eigen bier is natuurlijk niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ook super lekker! Hoe gaaf is het, dat jij op een verjaardag je eigen bier kunt serveren. Wil je graag een imperial bier maken, dan zal je ervoor moeten zorgen dat je het alcoholgehalte een stukje omhoog brengt. Waar een gemiddeld speciaal biertje zo tussen de 7 en 10 procent zit, zal je er dus een paar procent bij op moeten brouwen, zodat jij je biertje officieel een imperial mag noemen. Als beginnende brouwer kan dit een flinke uitdaging zijn en is daarom dus ook vaak niet aan te raden om te doen. Ben je al wat meer ervaren, dan weet je vaak exact hoe je te werk moet gaan.