raamdecoratie

De meest populaire soorten raamdecoratie

Wil je je huis decoreren en tegelijkertijd de energie-efficiëntie verhogen? Een goede tip is om raamdecoratie te plaatsen. Je kunt kiezen voor verschillende soorten raambekleding, waaronder houten jaloezieën, gordijnen, luiken en nog veel meer. Maar als je iets eenvoudigs maar elegants nodig hebt om je ramen te bedekken, moet je kiezen voor jaloezieën. Er zijn verschillende soorten raamdecoratie verkrijgbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Hier zijn de meest populaire soorten.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën van www.zaaam.nl zijn gemaakt van echt hout en kunnen in elke gewenste kleur geverfd of gebeitst worden. Ze zien er geweldig uit in combinatie met andere houten meubels of decoratie artikelen in de kamer. Het belangrijkste nadeel van houten jaloezieën is dat ze regelmatig onderhoud en reiniging nodig hebben om rotting te voorkomen. Ze zijn echter meestal gemaakt van duurzaam hardhout zoals teak of eiken, wat betekent dat ze jarenlang meegaan zonder dat ze vervangen hoeven te worden. Bovendien zijn houten jaloezieën milieuvriendelijk. Dit komt omdat ze zijn gemaakt van hernieuwbaar materiaal. Zo kun je de impact op de natuur tot een minimum beperken.

Rolluiken

Rolgordijnen zijn gemaakt van stof. Deze raambekleding is verkrijgbaar in verschillende stof opties, waaronder transparante, doorschijnende en verduisterende stof. Met veel beschikbare kleuren is het gemakkelijk om het juiste rolgordijn te kiezen dat past bij je bestaande woninginrichting. Het belangrijkste nadeel van rolgordijnen is dat ze meer licht doorlaten dan andere soorten raambekleding. Maar als je een optimale dekking wilt hebben, kun je kiezen voor verduisteringsrolgordijnen. Het verduisterende rolgordijn blokkeert het licht van buitenaf. Ook al doe je ’s nachts het licht aan, je buren zullen je niet kunnen zien als je je raam afdekt met dit rolgordijn. Daarnaast is het rolgordijn eenvoudig te bedienen. Je kunt de stof moeiteloos laten zakken of verhogen.

Raambekleding kopen

Als je je raam wilt decoreren, is het installeren van jaloezieën de beste optie. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in vele varianten, zoals houten jaloezieën, rolgordijnen, plisségordijnen en nog veel meer. Kies gewoon de raambekleding die past bij de interieurstijl van jouw huis. Het is beter om gordijnen op maat te kopen. De houten jaloezieën worden namelijk op maat gemaakt op basis van de grootte van je raam. Dus wil je je huis inrichten met sfeervolle raambekleding? Zoek nu gewoon naar een vertrouwde fabrikant om meteen hoogwaardige houten jaloezieën voor je ramen te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *