Met een druppelslang kun je je heg en andere planten simpel en eenvoudig van water voorzien

Een tuin onderhouden wordt nog makkelijker met een druppelslang

Elke tuinier droomt natuurlijk van een mooi onderhouden tuin met statige heggen en mooie bloemen en planten. Toch kan het lastig zijn om naar zo’n ideale tuin toe te werken. Dit is vooral het geval als de hete en onvoorspelbare Nederlandse zomers voor de deur staan. Dit is namelijk de periode waar je beste bedoelingen voor je heggen en struiken het moeten afleggen tegen een schroeiende hitte. Het kan dan ook erg pijnlijk zijn om te moeten constateren dat (een deel van) je heg het misschien wel niet gaat overleven. Juist om dit soort akelige situaties te voorkomen en tuinieren makkelijker te maken bestaat er zoiets als de druppelslang. In dit artikel gaan we daarom dieper in op wat een druppelslang is en hoe het je gaat helpen de tuin van je dromen te realiseren!

Wat een druppelslang is

Zoals de naam al doet vermoeden is een druppelslang een slang die water langzaam doet doordruppelen. Op deze manier is er sprake van een langzame maar constante watertoevoer naar je planten toe. Een druppelslang is vaak lang en heeft op vaste afstanden in de slang gaatjes waardoor het water naar buiten druppelt. Dit is erg praktisch voor grote heggen of andere soorten planten waarbij de begroeiing zo dik is dat een normale tuinsproeier vaak niet bij de wortel komt. 

Een druppelslang gebruiken

Een druppelslang is dus een handig alternatief voor een sproeier. Ook komt het de meeste tuinders goed uit omdat zij niet zelf dagelijks met een waterslang in de weer hoeven te gaan. Een druppelslang kun je op twee verschillende manieren gebruiken. De slang kun je eenvoudig zelf bovengronds aan te leggen door hem te koppelen aan je waterkraan en langs de planten of heggen te leggen. Ook kun je een druppelslang ondergronds aanleggen. Als je bijvoorbeeld nieuwe heggen wilt aanleggen is het dan ook verstandig om eerst een druppelslang in een geul te leggen voordat je begint met planten. 

Automatiseren van je druppelslang

Tenslotte is het ook goed om te weten dat je een druppelslang eenvoudig kunt automatiseren. Dit is vooral goed nieuws voor als je een poosje verwacht niet thuis te zijn omdat je bijvoorbeeld ook graag zelf van het mooie zomerweer wilt genieten. Een druppelslang zit namelijk aangesloten op je waterkraan. Hierdoor wordt het mogelijk om een tijdslot op je kraan te plaatsen, zodat je heggen, planten en bloemen alleen water krijgen wanneer dit nodig is. Zo wordt tuinieren nog makkelijker én leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *