Op vakantie met de auto? Let hier dan goed op!

Ben je van plan om binnenkort met de auto op vakantie te gaan? Dat is een ontzettend leuk idee. Door met de auto op vakantie te gaan, kun je genieten van prachtige landschappen en kun je in je eigen tempo naar je bestemming rijden. Wel is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Lees hier enkele tips voor je perfecte auto-vakantie!

Verzekering

Het is als eerst natuurlijk ontzettend belangrijk om goed verzekerd te zijn. Zeker wanneer je met kinderen op vakantie gaat, wil je natuurlijk ook dat dit goed geregeld is. Wanneer je goed verzekerd bent, kun je zonder zorgen op vakantie gaan. Check dus van tevoren of je goed verzekerd bent en sluit eventueel een aanvullende verzekering af.

Auto klaarmaken voor de vakantie

Check voordat je de reis gaat maken, of de auto klaar is voor de vakantie. Check bijvoorbeeld het profiel en de bandenspanning van de banen en overweeg zomerbanden. Deze functioneren goed bij warme temperaturen. Dat komt omdat het rubber in de band hard blijft. Ook is het aan te bevelen om voor de reis een grote of kleine beurt bij de garage in te plannen. Op die manier weet je zeker dat je op je auto kunt vertrouwen tijdens de reis en dat alle onderdelen aanwezig zijn en werken. Wanneer je een Volvo hebt, kun je bij volvo specialist Rotterdam terecht voor je vragen en advies. 

De reis zelf

Maak echt tijd vrij voor de reis zelf. Ook al weet je misschien al wat je eindbestemming is en weet je dat deze bijvoorbeeld in twee dagen rijden te bereiken is, toch is het raadzaam om hier dan meerdere dagen voor te plannen. Doe dus wat langer over je heenreis. Op die manier kun je extra van de natuur genieten, stadjes bezoeken die je anders zou overslaan en zonder stress de reis maken.

De navigatie

Zorg ervoor dat je een navigatiesysteem hebt dat up-to-date is. Veel wegen in het buitenland zijn de afgelopen jaren behoorlijk onder handen genomen. Hierdoor hebben veel wegen andere nummers gekregen. Je kunt dus niet helemaal vertrouwen op de je wegenkaart van een aantal jaar geleden. Een navigatiesysteem dat up-to-date is kan veel verwarring voorkomen. Dat reist wel zo prettig. 

Tanken

In het buitenland is het zo dat brandstoffen vaak een andere naam hebben dan je bent gewend. Daarom is het aan te raden om van tevoren uit te zoeken welke brandstof jij moet hebben voor jouw auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *