Met droogbloemen creëer je meer sfeer in huis. Je kunt ervoor kiezen om zelf je bloemen te drogen, of ze eenvoudig te bestellen bij een droogbloemen groothandel

Geef je huis meer sfeer met droogbloemen

Als je op zoek bent naar net dat beetje extra om je huis meer sfeer te geven is de kans groot dat je nog niet aan droogbloemen hebt gedacht. Droogbloemen zijn namelijk allang hun oubollige karakter kwijt en zijn weer helemaal in! Er zijn verschillende manieren waarop je droogbloemen in je interieur terug kunt laten komen. In dit artikel kijken we daarom naar wat je allemaal met droogbloemen kunt en hoe je ze zelf kunt drogen. Als je dit nou niet zo ziet zitten, niet getreurd, droogbloemen kun je namelijk ook eenvoudig online aanschaffen bij een droogbloemen groothandel.

Droogbloemen in je interieur

Er zijn dus verschillende manieren waarop je droogbloemen terug kunt laten komen in je interieur. Een van de meest bekende opties is het presenteren van een boeket droogbloemen in een vaas. Minder bekende opties, die toch heel leuk kunnen uitpakken in je huis is het ondersteboven ophangen van een boeket droogbloemen. Dit is namelijk ook gelijk een van de manieren waarop je bloemen kunt laten drogen. Het ophangen van droogbloemen aan een muur kan daarnaast ook gewoon leuk staan en voegt iets unieks toe aan je inrichting. Wat tegenwoordig overigens een echte trend geworden is, is het gebruik van gedroogde grassoorten. Deze grassoorten zijn wat langwerpig en worden vaak ook in langwerpige vazen gepresenteerd op de grond. Dit staat bijvoorbeeld mooi in de hoek van je kamer of in de hal.

Zelf je bloemen drogen

Er zijn verschillende manieren waarop je bloemen kunt laten drogen. De meest bekende is de bloemen apart laten drogen in een boek. Het nadeel hiervan is wel dat je platte bloemen als resultaat hebt. Dit hoeft niet erg te zijn als je de droogbloemen wilt gebruiken om je muur of fotolijstjes op te leuken. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om de droogbloemen ondersteboven te laten drogen in bosjes. Dit alleen al leidt tot een interessante presentatie. Als alternatief kun je natuurlijk ook gewoon droogbloemen kopen, bij bijvoorbeeld een droogbloemen groothandel.

Boeketten en een droogbloemen groothandel

Het grote voordeel van een droogbloemen groothandel is dat zij vaak een ruimer assortiment aan droogbloemen hebben. Zij hebben vaak niet alleen droogbloemen maar ook gedroogde grassoorten. Op deze manier kun je er zelf voor kiezen om boeketten van droogbloemen te maken. Dit kun je doen door verschillende bloemsoorten met elkaar te combineren. Ook kun je ervoor kiezen om hier gedroogde grassoorten aan toe te voegen. Zo creëer je een leuk en speels effect en heb je meer sfeer in huis met droogbloemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *