Geef je tuin een gezellige sfeer met muurelementen!

Over een paar maanden is het weer zomer en dat betekent dat we weer vaker mooi weer hebben. De zon schijnt meer, het is lekker warm, dus de kans is groot dat je ook vaker in je tuin bent te vinden. Het is dan natuurlijk wel zo fijn wanneer je tuin er mooi en gezellig uitziet. Het geeft namelijk geen zomers gevoel wanneer je een saaie tuin hebt. Benieuwd hoe je je tuin gezellig kan maken? Wij hebben enkele tips verzameld.

Schutting

Een schutting in je tuin is erg praktisch, je kijkt hierdoor niet bij je buren in de tuin en het zorgt dus voor wat privacy. Wel is het vaak zo dat er niets speciaals wordt gedaan met de schuttingen die er in tuinen zijn. Veel schuttingen zien er dan ook wat saai en kaal uit. Dat geeft niet echt veel sfeer. Je tuin wordt er namelijk een stuk gezelliger van wanneer er verschillende plantjes aan de schutting hangen of wanneer er bijvoorbeeld leuke schilderijtjes aan hangen. Ook kan het heel knus staan om verschillende foto’s in lijstjes te plaatsen en deze aan de schutting te hangen. Je wordt dan gelijk vrolijk als je er naar kijkt en het roept vaak weer mooie herinneringen op. Je tuin wordt er dus een leuke en gezellige plek van wanneer je iets leuks van je schutting maakt.

Een loungeset

Een loungeset staat heel gezellig in een tuin. Wanneer je regelmatig in je tuin bent te vinden, is het verstandig om genoeg zitplaatsen te hebben. Veel mensen schaffen een kant en klare tuinset aan, maar dit staat vaak helemaal niet gezellig. Het zorgt juist eerder voor een simpele en saaie uitstraling, terwijl je met een loungeset meer gezelligheid en comfort uitstraalt. Een aanrader dus wanneer je je tuin wat gezelliger wilt laten lijken.

Een border met muurelementen

Je kunt ook borderplanten in je tuin plaatsen. In een border staan diverse soorten bloemen en planten. Ook wordt er in een border gewerkt met hoogte- en kleurverschil. Daardoor ontstaat er dynamiek en een speels effect in je tuin. Een border kan bovendien worden aangelegd in een grote en kleine tuin. De inrichting bepaal je helemaal zelf. Ook kun je eraan denken om muurelementen of stapelblokken te gebruiken voor verhoogde borders, om hoogteverschillen in de tuin te overbruggen en als tuinafscheiding. Niveauverschillen kunnen veel toevoegen voor de uitstraling van een tuin en stapelblokken zijn hiervoor erg geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *