Tips voor een knus interieur

bekruipt dat je zin hebt in een make-over. Vaak is dat zo na de zomermaanden, waardoor de dagen kort zijn en het snel donker is buiten. Bij een nieuw seizoen hoort een nieuw interieur! Heb je alleen geen zin om er veel geld aan uit te geven? Geen zorgen: dat is ook niet nodig. Lees hier enkele tips voor een make-over die niet al te duur zijn.

Opruimen

Voordat je aan een make-over begint, zorg je ervoor dat je huis is opgeruimd. Zorg ervoor dat troep en rommel niet zichtbaar zijn. Dit kun je doen door het op te bergen in een gesloten kastjes, of opbergmanden te kopen. Je zult zien dat je dan met een opgeruimd gevoel aan je make-over kunt beginnen en niet wordt afgeleid door spullen die in de weg liggen.

Kleuren

Na het opruimen kan de echte make-over beginnen! Vaak is het zo dat een woonkamer van een huis voor meerdere doeleinden wordt gebruikt: ook als plek om te werken, om te spelen, om te eten en om te relaxen. Doordat een ruimte dan veel functies heeft, is het vaak zo dat het interieur hierdoor druk en rommelig oogt. Dit kun je voorkomen door in je kamer minder kleur te gaan gebruiken en te kiezen voor kalme en neutrale tinten. Je zult zien dat de kamer er rustiger door uitziet. Ook is het aan te raden om voor meubels te gaan in dezelfde kleuren of tinten, bijvoorbeeld een witte tafel met witte bijzettafeltjes. Het gevolg is dat je kamer één thema heeft. Dat vermindert een gevoel van chaos. Hetzelfde geldt voor de vloer: het is het rustigst wanneer je op één verdieping dezelfde vloer laat doorlopen, dus niet in de ene kamer tapijt en in de andere ineens laminaat. Een trend op het gebied van vloeren is op dit moment overigens een gietvloer. Deze vloer is slijtvast, veerkrachtig, vloeistofdicht en duurzaam. Een gietvloer is verder gemakkelijk schoon te maken en zal niet snel beschadigen.

Accessoires

Natuurlijk hoeft niet je hele interieur neutraal te zijn; een beetje sfeer in je huis doet het natuurlijk ook goed! Dat kun je doen door te kiezen voor een mooi vloerkleed of een dierenvacht voor op de van. Dat is natuurlijk in de donkere wintermaanden heel knus. Naast dat het leuk staat, is het ook lekker warm. Ook kun je denken aan een knusse poef of mooie gordijnen. Ook kussentjes op de bank of stoel zorgen voor sfeer. Een bespaar-tip is om je huidige accessoires of decoratie te verkopen. Op die manier haal je zelf weer wat geld binnen. Op het internet zijn er verschillende sites waar je je spul te koop kunt aanbieden.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *