Hoe kun je zelf thuis bier brouwen? Nou zo dus!

Heb jij er altijd al van gedroomd om zelf thuis bier te kunnen brouwen? Dan is dit je kans! Met één van de vele te gekke bierbrouw pakketten die je online kunt aanschaffen, kun jij heel gemakkelijker zelf bier brouwen. Zo kun je kiezen voor een IPA, dubbel of zelfs een tripel. Het enige wat jij nodig hebt, is een gezonde dosis zin en een pan waarin je een liter of 6 kwijt kunt. Uiteindelijk zal het totale brouwsel zo ommenabij de 5 liter zijn, maar dan heb je wat speling met het roeren. Dus wil jij je eigen biertje brouwen, lees dan snel wat je hier allemaal voor moet doen!

Schaf een bierbrouw pakket aan

Het brouwen van bier gaat natuurlijk niet zonder bijpassend pakket. Gelukkig kun je tegenwoordig heel gemakkelijk een bierpakket bij Wortbrouwer bestellen. Meestal heb je hem dan ook al de volgende dag in huis! Wanneer de postbode dan daadwerkelijk aanbelt, begint het natuurlijk aan alle kanten te kriebelen. Wat is er namelijk nou leuker, dat gezellig in de keuken je eigen biertje te brouwen. Dit kun je samen doen, maar ook alleen. Zorg er wel voor, dat voordat je begint alles wat je nodig hebt wel goed schoon is. Is dit namelijk niet het geval, dan loop je namelijk het risico dat de smaak van je bier hierdoor wordt beïnvloed en dat wil je natuurlijk niet.

Ga aan de slag!

Wanneer het eindelijk zover is, dan is het tijd om alles rustig uit te pakken. Er zit keurig een stappenplan bij met het bijbehorende recept, zodat jij heel rustig stap voor stap alles kunt uitvoeren. Op een geven moment kun je jammer genoeg niet verder, want dan moet de boel gaan gisten. Dit is een natuurlijk proces, welke daarom dan ook helaas niet is te versnellen. Je zult dus toch nog even geduld moeten hebben. Uiteraard kun je al wel vast een biertje uit de supermarkt koud leggen, om heerlijk van de kunnen genieten.

Wanneer is je bier klaar?

Nadat het gistingsproces is voltooit, zijn we er bijna. Toch moet je nog even een paar dagen geduld hebben, alvorens je kunt genieten van je biertje. Het bier wordt namelijk nu in de flessen gedaan en met kroonkurk voor een aantal dagen weggezet. Dit zorgt ervoor dat het nog even goed op smaak kan komen, alvorens je er eentje open maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *