Diversiteit in marmer

Een hoop mensen weten dit niet, maar marmer is de meest diverse natuursteen die wij kennen. Met tientallen aan kleuren soorten kan met marmer bijna iedere kleur worden geproduceerd. Dit is handig, want de populariteit rondom marmer is in de afgelopen jaren enorm gestegen. Misschien ben jij ook wel van plan om deze mooie natuursteen te laten zien in je nieuwe woning? In dit artikel neem ik je mee langs alle soorten en kleuren marmer die er zijn, zodat jij kan kijken of jouw pareltje ertussen zit. Laten we er snel aan beginnen!

Wit marmer

Wit marmer is de bekendste en populairste soort. Wit staat voor rust, klasse en netheid. Het toevoegen van wit marmer aan je huis geeft dan ook een ruime en lichte uitstraling. Wit marmer is de gemakkelijkste marmer soort om met allerlei kleuren te combineren. Wit marmer in combinatie met bijvoorbeeld knal roze en blauwe meubels zorgt al voor een lust voor het oog. Wit marmer zal om praktische reden ook altijd bovenaan de populariteitslijst blijven staan. Op het gebied van marmer onderhoud is deze kleur ook de meest praktische en wit marmer is ook makkelijker schoon te maken dan de overige kleuren. Houd je van een basiskleur, die makkelijk te combineren is en makkelijk is in onderhoud? Dan moet je echt voor deze kleur kiezen!

Zwart marmer

Op nummer twee in de populariteit rang staat toch echt wel zwart marmer. Deze marmersoort wordt minder snel gekozen voor tegels en muren, maar zien we weer meer terug in het interieur. Denk hierbij aan een eettafel, salontafel of tv-meubel. Ook in de kleinste accessoires zien we vaak zwart marmer verwerkt en ook in de nieuwste badkamers kan zwart marmer echt niet ontbreken. De kleur zwart is vaak eentonig en wordt als donker en boos gezien. Zwart marmer heeft witte details in zich, waardoor de uitstraling net wat lichter en toegankelijker wordt voor de meeste mensen. Voor de liefhebber van een donkere sfeer is dit dus de perfecte kleur en je schrikt er niemand mee af.

Kleur marmer 

Marmer in andere kleuren dan wit en zwart, zien we nog niet vaak. In het buitenland zul je deze marmersoort al eerder tegenkomen, maar Nederland en Belgiƫ blijven hierin voorlopig nog achter. Toch neemt de populariteit langzaam toe en ik voorspel hierbij de nieuwe woontrend voor 2023. Tegenwoordig is het door middel van menging mogelijk om marmer te produceren in donkere kleuren. De laatste tijd zien we marmer in de kleuren: donkergroen, donkerrood, pastel roze, pastel geel en allerlei bruintinten. Marmer in kleur is uniek, bijzonder en absoluut niet vanzelfsprekend. Je moet er echt van houden, maar speciaal is het zeker. Wanneer je gekleurde marmer op de juiste manier combineert, kun je echt iets heel gaafs neerzetten. Durf jij deze uitdaging aan of kies je toch voor wit of zwart?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *