Dit is het verschil tussen rozen en Engelse rozen

Dit is het verschil tussen rozen en Engelse rozen

De wereld kent veel verschillende soorten rozen, wel zo’n 300 verschillende soorten. Het zijn prachtige bloemen die vooral symbool staan voor de liefde en iedereen kent ze wel. Ze komen voornamelijk voor in de kleuren rood en wit.

Naast rozen kent de wereld ook de David Austen rozen. Dit zijn Engelse rozen die door David Austin zijn gecreëerd. David Austen begon met het creëren van Engelse rozen, omdat hij de moderne rozen heel mooi vond, maar hij ze niet sterk genoeg vond ruiken. Zijn doorbraak kwam in 1963 toen hij de Rosa Constance Spry introduceerde aan de wereld. Sindsdien werden er allerlei Engelse rozen geïntroduceerd aan de wereld.

Kruising van verschillende rozen

Een van de eerste verschillen tussen rozen en Engelse rozen, is dus de kruising. Rozen Ijn afkomstig uit de tuinen van Azië en Europa. Deze rozen zijn niet gekruist met een andere bloem. Engelse rozen zijn echter wel gekruist met andere bloemen, omdat David Austen de moderne rozen niet indrukwekkend genoeg vond. Hij heeft daarom dus ook de klassieke roossoorten gekruist met de moderne rozen. Hierdoor zijn Engelse rozen rijk aan geur en zijn de Engelse rozen goed gevulde bloemen.

Je zult rozen en Engelse rozen dus van elkaar kunnen onderscheiden door het feit dat Engelse rozen goed gevuld zijn en een heerlijke geur achterlaten, terwijl een gewone roos relatief minder gevuld is.

De bloei- en snoeiperiode 

Nog een ander verschil tussen rozen en Engelse rozen, is de bloei- en snoeiperiode. Engelse rozen bloeien al in de maand mei tot en met de maand september. Rozen bloeien daarentegen pas in de maand juni tot en met september.

Rozen wil je het liefst snoeien in de maand mei en niet vroeger. Je wil de rozen liever niet te vroeg snoeien, omdat ze dan gevoelig worden voor ziektes. Wanneer je de rozen te laat snoeit, dan zullen ze dus ook later gaan bloeien. Engelse rozen kun je snoeien in de maanden maart en oktober. In tegenstelling tot de rozen, zullen Engelse rozen dus niet gevoelig zijn voor ziektes en kun je ze dus vroeg snoeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *