woneninaugustus.nl

Last van lekkage? Dit is wat lekdetectie voor je kan betekenen

Lekkage kan een echte nachtmerrie zijn voor een huiseigenaar, vooral als je niet weet hoe je het kan verhelpen. Er zijn verschillende soorten lekkages denkbaar, en gelukkig kun je van de meeste de oorzaak snel achterhalen. Dit is natuurlijk erg belangrijk omdat je anders de lekkage niet kan verhelpen. Soms is het achterhalen van een lekkage echter minder makkelijk. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je een lekkage in je plafond of muren hebt. Hierbij is het niet gelijk duidelijk waar de lekkage vandaan komt en is de kans dus ook groot dat het doorgaat met alle gevolgen van dien. In deze gevallen is het erg raadzaam om een lekdetectie te laten uitvoeren. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je hier.

De gevolgen van lekkage

Een lekkage kan op verschillende manieren ontstaan. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om een lekkend dak, waardoor je last kan hebben van lekkage op zolder of in je slaapkamers. Ook kan het gaan lekken in je badkamer, wat in de ergste gevallen kan leiden tot waterschade aan zelfs je plafond. Naast de lelijke plekken die een lekkage kan veroorzaken, is het grootste probleem dat er schimmel kan ontstaan. Lekdetectie is daarom erg belangrijk, om de oorzaak van lekkage zo snel mogelijk te kunnen verhelpen. Schimmel kan namelijk erg schadelijk zijn voor je gezondheid en is over het algemeen erg onhygiënisch. Mensen met allergieën en astma zijn daarnaast vaak ook gevoeliger voor de negatieve effecten van schimmels. In het ergste geval kan een lekkage zelfs de constructie van je huis aantasten, denk hierbij bijvoorbeeld aan je dakconstructie of zelfs beton dat kan gaan afbrokkelen.

Lekdetectie en de oorzaak van lekkage

Het kan soms voorkomen dat de oorzaak van een lekkage niet simpelweg zelf te achterhalen valt. Dit komt doordat er verschillende waterleidingen door je huis lopen, die vaak goed weggestopt zitten in je muren en de grond. Als een van deze leidingen gaat lekken, kan je dit bijvoorbeeld merken aan vochtige plekken op je muur. Om de precieze locatie van de lekkage op te sporen, kun je vakmensen inhuren voor een lekdetectie. Er zijn verschillende soorten manieren om een lekkage te achterhalen. Wat de juiste optie is wat betreft lekdetectie, hangt af van je specifieke situatie. Gelukkig weten de vakmensen hier alles van en weten zij precies wat ze moeten doen. 

De voordelen van lekdetectie

Naast dat je dankzij lekdetectie weet waar het lek zit, heeft het nog een ander groot voordeel. Lekdetectie wordt namelijk vaak vergoed door de verzekering. Na de lekdetectie wordt namelijk door de specialist een rapport opgesteld. Hierdoor weet de loodgieter wat hij of zij moet doen om het lek te verhelpen én kan je dit laten vergoeden bij je verzekering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *