Of je nu aan het verbouwen bent of gewoon toe aan een nieuwe vloer; hier lees je meer over de voor- en nadelen van de PVC tegel

Op zoek naar een nieuwe vloer? Dit zijn de voordelen van de PVC tegel

Een nieuwe vloer uitzoeken kan een hele klus zijn. Veel mensen besteden over het algemeen geen tijd aan het nadenken over een nieuwe vloer. Dat is dan ook niet vreemd, een nieuwe vloer (laten) leggen kan namelijk een heel karwei zijn. Dit is zeker het geval dit gebeurt in een huis waar je al woont. Een nieuwe vloer kan, als hij goed gekozen en gelegd is, gelukkig weer jarenlang mee. Met de verschillende keuzes die je tegenwoordig kunt maken, is het geen wonder als je door de bomen het bos niet meer ziet. Als het op vloeren aankomt is er tegenwoordig namelijk steeds meer mogelijk. In dit artikel gaan wij daarom dieper in op de voor- en nadelen van de PVC tegel, zodat jij uiteindelijk een keuze kan maken die het best bij jou en je woning past!

De voordelen van de PVC tegel

De PVC heeft een hoop voordelen en daarom is het dan ook geen wonder dat dit type tegel steeds populairder wordt. Als het op deze voordelen aankomt, wordt de PVC tegel vaak vergeleken met stenen tegels. Dit komt omdat ze op het eerste gezicht erg op elkaar lijken. Toch heeft de PVC tegel veel voordelen die zwaarder wegen dan de voordelen van stenen tegels. Zo kan een PVC tegel niet breken. Dat kan goed nieuws zijn voor mensen die ervaring hebben met stenen tegels, waarbij het heel storend kan lijken als je een gescheurde tegel hebt. Omdat PVC gemaakt is van kunststof en dus niet van steen, zijn de tegels ook nog eens comfortabeler voor zowel je voeten als voor de temperatuur. PVC tegels worden namelijk niet koud, wat met stenen tegels wel het geval is. 

Geluiddempende eigenschappen van de PVC tegel

Een laatste voordeel waar veel mensen over te spreken zijn, zijn de geluiddempende eigenschappen van de PVC tegel. Dit maakt de PVC tegel erg aantrekkelijk als je bijvoorbeeld een bovenwoning hebt. Dat dit type vloer Ć¼berhaupt geluiddempend is, kan op zijn zachtst gezegd opmerkelijk genoemd worden, juist omdat de tegels zelf erg dun zijn. 

Nadelen van PVC vloeren

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan PVC vloeren verbonden. Deze nadelen gelden echter vaker voor PVC vloeren in zijn algemeen dan alleen voor PVC tegels. Een groot nadeel is bijvoorbeeld dat PVC vloeren geplakt moeten worden in plaats van gelegd. Dit zorgt ervoor dat het lastiger is om dit zelf te doen omdat dit vaak erg precies aankomt. Een ander nadeel is voor sommigen de prijs. Er is een groot verschil in de prijs en kwaliteit als het om PVC vloeren gaat. Goedkoop is hierbij dus echt vaak duurkoop. Juist daarom valt het erg aan te raden om je PVC tegels bij een betrouwbare zaak aan te schaffen. Of de voordelen opwegen tegen de nadelen, kun je tenslotte het best zelf beslissen!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *