Het kan erg vervelend zijn als je CV ketel het niet meer doet. Gelukkig kun je voor onderhoud en het plaatsen van CV ketels overal terecht, zo ook in Friesland

Het onderhoud en plaatsen van je CV ketel in Friesland

Over het algemeen staat niemand stil bij hun CV ketel, totdat je geen verwarming meer hebt of je vermoedt dat er iets aan de hand kan zijn. Vooral als je zelf in een huis woont dat al wat ouder is, of net een huis hebt gekocht die al ouder is, is de kans groot dat er dan wat mis kan zijn met je CV ketel. Voor problemen met je CV ketel in Friesland kun je gelukkig altijd terecht bij plaatselijke experts. Toch kan het fijn zijn om je in te lezen in wat een CV ketel nu precies eigenlijk is en wat er mee aan de hand kan zijn.

Hoe een CV ketel werkt

De naam CV ketel is een afkorting voor de centrale verwarmingsketel. Deze heet zo omdat deze ketel water verwarmt dat vervolgens wordt gebruikt om je verwarming op te warmen. Dit water wordt in de CV ketel verwarmd door een brander. Het water dat warm is wordt naar je verwarming gestuurd op het moment dat je verwarming aan wordt gezet. Het koude water dat in je verwarming zit stroomt terug naar je ketel, waar het weer opgewarmd wordt. Een CV ketel plaatsen kun je het beste overlaten aan experts, zoals bij CV ketel Friesland.

Onderhoud van je CV ketel in Friesland

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin je vakmensen nodig hebt, zoals bijvoorbeeld in Friesland om naar je CV ketel te laten kijken. Dit gebeurt voornamelijk wanneer er sprake is van onderhoud of bij het plaatsen van je CV ketel Friesland. Bij onderhoud kun je denken aan verschillende zaken, zoals een CV ketel check. Dit kan erg raadzaam zijn om te doen, voornamelijk als je net verhuisd bent en niet op de hoogte bent van de staat van je CV ketel. Daarnaast is het ook verstandig om de druk van je CV ketel regelmatig te (laten) checken. Deze moet altijd tussen de 1 en 2 bar zijn, als deze te hoog is kan het expansievat beschadigen en in ergere situaties kan het leiden tot ernstige waterschade!

Het plaatsen van een CV ketel in Friesland

Gelukkig gaat een CV ketel gemiddeld 15 jaar mee. Het probleem is echter dat CV ketels met de loop van de tijd steeds minder zuinig gaan werken. Dit houdt in dat je op een gegeven moment last kunt hebben van een hogere energierekening omdat het dus meer energie kost om je huis te verwarmen. Het laten vervangen van je CV ketel in Friesland is dan dus een goede investering. Zo weet je zeker dat je niet onnodig veel geld betaald en kan je ketel er dus weer jaren tegenaan! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *