Met een Ajax alarmsysteem voel je je veiliger als je thuis én van huis bent

Veiliger thuis en van huis met een Ajax alarmsysteem

Als je je eigen huis hebt, is het altijd een fijn idee om te weten dat er niks aan de hand is, ook als je van huis bent. Met de technologie die steeds toegankelijker wordt voor de normale mens is dit tegenwoordig steeds beter mogelijk. In andere landen is het al jaren meer gebruikelijk om thuis een alarmsysteem te hebben. Deze trend trekt ook steeds meer naar Nederland toe. Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om te investeren in een Ajax-alarmsysteem. In dit artikel gaan we daarom dieper in op wat een Ajax alarmsysteem eigenlijk is en wat het voor jou en je huis kan betekenen.

Redenen voor een Ajax alarmsysteem

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen om hun huis te beveiligen met een Ajax alarmsysteem. Slechts een daarvan gaat over inbraak. Met een luid of stil alarm worden mensen in de buurt en eventueel een alarmcentrale op de hoogte gesteld van een inbraak. Een andere reden waarom mensen kiezen hun huis beter te beveiligen is als zij kwetsbare mensen in huis hebben. Hierbij kun je denken aan kleine kinderen, zieke mensen of ouderen. Bij de meeste Ajax alarmsystemen is er namelijk de mogelijkheid om op je mobiele telefoon berichten te krijgen als er iets aan de hand is. Zo ben je altijd en overal op de hoogte van een mogelijk noodgeval.

Wat een Ajax alarmsysteem is

Het is eerst belangrijk om dieper in te gaan op wat een Ajax alarmsysteem nu precies eigenlijk is. Dit komt omdat veel mensen een verouderd beeld hebben van wat een alarmsysteem is. Vroeger was het namelijk veel gebruikelijker om het over inbraakdetectie te spreken in plaats van een alarmsysteem. Een Ajax alarmsysteem is eigenlijk veel meer dan dat, afhankelijk van welk soort alarmsysteem je kiest. Naast inbraakdetectie kan er namelijk zo ook melding worden gemaakt van brand of overstromingen. Er zijn verschillende soorten systemen beschikbaar. Wat mogelijk is, is dus deels afhankelijk van het soort Ajax alarmsysteem dat je kiest.

Verschillende soorten Ajax alarmsystemen

Het voordeel van een Ajax alarmsysteem is dat ze eenvoudig uit te breiden zijn met andere pakketten van Ajax. Zo kun je er eerst voor kiezen om een basissysteem aan te schaffen. Deze systemen hebben altijd een zogeheten hub, wat het bedieningssysteem van het alarmsysteem is. Hier kunnen verschillende apparaten op worden aangesloten. Verder zitten in de basispakketten vaak ook bewegingsmelders en sensoren die melden of ramen en deuren worden geopend. De meeste Ajax alarmsystemen hebben daarnaast ook een binnensirene. Hierbij kan een verschil worden gemaakt tussen een luid alarm en een stil alarm of een combinatie van de twee. Een stil alarm gaat niet af, maar verstuurd in plaats daarvan een signaal naar een alarmcentrale. Met een Ajax alarmsysteem ben je dus met een veilig gevoel thuis én van huis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *