Met een hoekbureau kun je optimaal en efficiënt vanuit huis aan het werk

Richt je thuiswerkplek optimaal in met een hoekbureau

Dat steeds meer mensen vanuit huis werken hoeven we de meeste mensen gelukkig niet meer te vertellen. De meesten hebben dit namelijk al aan der lijve ondervonden. Sommigen zijn helemaal weg van flexibel werken en anderen kunnen niet wachten om op kantoor te zitten. Waar je nu ook precies staat in het thuiswerk debat, een ding is zeker: je kunt pas lekker thuiswerken als je een fijne plek hebt om te werken. Veel mensen hebben er inmiddels dan ook voor gekozen om een logeerkamer om te dopen tot kantoor. Weer anderen hadden al een kantoor maar zijn er zelf nog niet helemaal weg van. In dit artikel geven je daarom een aantal tips om je thuiswerkplek optimaal in te richten, door bijvoorbeeld een hoekbureau toe te voegen!

Baken je plek af met een hoekbureau

Het klinkt misschien als een vreemde tip maar vooral als je vaak en lang vanuit huis werkt is het ontzettend belangrijk om daar een aparte plek voor te hebben. Een aparte werkplek verhoogd namelijk niet alleen je productiviteit, het zorgt er ook voor dat je werk en privé beter gescheiden kunt houden. Vooral nu is het belangrijk te onthouden dat het feit dat je altijd bereikbaar en aanwezig kunt zijn niet per se hoeft te betekenen dat dit ook de bedoeling is. Met een aparte ruimte die je dankzij een hoekbureau kan omdopen tot thuiswerkplek ben je zo verzekerd van een betere werk privé-balans.

Je hoekbureau bestellen

Voordat je nu gelijk een hoekbureau gaat bestellen, is het eerst belangrijk om rekening te houden met de ruimte waarin je hem graag wilt plaatsen. Hoekbureaus zijn namelijk beschikbaar in allerlei soorten formaten en vormen. Vooral dat laatste is erg belangrijk voor je ruimte. Bepaal dus van tevoren goed waar je wilt dat de hoek van je hoekbureau komt te staan en of daar daadwerkelijk ruimte voor is. 

Het plaatsen van je hoekbureau

Tenslotte is het ook belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt op welke plek je je hoekbureau wilt zetten. Om plezierig vanuit huis te kunnen werken is het namelijk belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt. Misschien de meest belangrijke daarbij is de hoeveelheid zonlicht en licht die je op een bepaalde plek tot je beschikking hebt vanaf je hoekbureau. Het is natuurlijk erg vervelend als de zon in je ogen of op je computerscherm schijnt. Een gebrek aan (natuurlijk) licht aan de andere kant heeft minder plezierige effecten op een mens. Zo kun je met een hoekbureau optimaal en efficiënt vanuit huis aan het werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *