Van simpele wanddecoratie tot bureaus en salontafels; met steigerhout planken kunnen alle doe-het-zelvers hun hart ophalen!

Dit is wat je allemaal met steigerhout planken kunt

Een beetje doe-het-zelver heeft deze trend al van mijlenver gespot: met steigerhout planken wordt tegenwoordig echt van álles gemaakt. Vooral met een beetje creativiteit kun je met deze planken een hoop voor elkaar krijgen. Planken van steigerhout zijn ook als meubilair niet meer weg te denken bij de meeste mensen thuis. Dat is dan ook niet vreemd omdat het hout zacht is, is het makkelijk te bewerken. Ook is het nog eens goedkoper dan de meeste andere soorten hout.

Wat steigerhout planken zijn

Voordat we dieper ingaan op waar je steigerhout planken eigenlijk voor kunt gebruiken, moeten we het eerst even hebben over de oorsprong van deze planken. Steigerhout is namelijk helemaal geen aparte houtsoort, wat veel mensen wel denken. De naam steigerhout komt namelijk van hoe de planken vroeger gebruikt worden. Steigerhout planken, zoals al uit de naam duidelijk wordt, worden namelijk gebruikt voor steigers in de bouw. De planken worden hier onbehandeld in de steigers neergelegd. Steigerhouten planken zijn eigenlijk gemaakt van vurenhout. 

Steigerhout planken zijn populair

Planken van steigerhout zijn dus al enige tijd populair. Hier zijn verschillende redenen voor te bedenken. De eerste is namelijk dat steigerhout planken in verhouding aardig goedkoop zijn, wat goed nieuws is voor de doe-het-zelvers onder ons die graag geld besparen. Doordat vurenhout officieel valt in de categorie zachthout, zijn steigerhout planken ook nog eens makkelijk te bewerken. Ook het uiterlijk van de planken zijn een reden waarom ze zo populair zijn. Dit type hout ziet er namelijk erg robuust en stoer uit. Eigenlijk ziet het hout er gelijk al licht uitgeleefd uit en dat is nu precies waarom mensen er zo weg van zijn.

Wat je kunt maken met steigerhout planken

Zoals we al eerder zeiden worden steigerhout planken vaak gebruikt voor meubilair zoals kasten en salontafels. Als je nu op zoek bent naar een origineel project ben je met steigerhout ook aan het juiste adres. Zo kun je met restanten steigerhout ook wanddecoratie maken of zelfs een steigerhout plank gebruiken als wandplank voor een landelijke of Scandinavische uitstraling. Als je liever groter denkt kun je er ook voor kiezen om steigerhouten planken te gebruiken om een vlonder te bouwen, een bureau of zelfs een lijst voor een grote spiegel. Een TV-meubel gemaakt van steigerhout is daarnaast een echte eye-catcher en kun je mooi combineren met andere lichte meubels om zo een natuurlijke sfeer in huis te creëren. Kortom, met steigerhout planken kunnen alle doe-het-zelvers hun hart ophalen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *