Vloer egaliseren

Waarom mensen hun houten vloer laten egaliseren

Als je net verhuisd bent of je huis aan het renoveren bent, zul je ongetwijfeld ook aan het oriënteren zijn op een nieuwe vloer. Vooral als het om een ouder huis gaat, is het dan verstandig om de vloer eerst te laten egaliseren. Een vloer laten egaliseren is gelukkig ook mogelijk als je een houten vloer hebt. In dit artikel gaan wij in op waarom het belangrijk is om je vloer te laten egaliseren als voorbereiding op een nieuwe vloer. Ook kijken wij naar het egaliseren van houten vloeren, wat gelukkig ook mogelijk is.

Een goede ondergrond

Als je al wat vaker geklust hebt, of vaker een nieuwe vloer hebt moeten leggen ben je er waarschijnlijk al van op de hoogte: een goede ondergrond is namelijk het halve werk. Het is erg belangrijk om een strakke ondergrond te hebben voordat je een nieuwe vloer aanlegt. Zeker bij oudere huizen is de kans namelijk erg groot dat de ondergrond oneffen is. Deze kuilen en deuken kunnen op den duur problemen opleveren, ook al heb je de vloer die je wilt goed gelegd. Hier is egaliseren de oplossing voor. Ook een houten vloer egaliseren is tegenwoordig mogelijk. Je loopt namelijk anders het risico dat je nieuwe vloer gaat verzakken op de plekken waar de ondergrond oneffen is. Dit wordt voornamelijk pas duidelijk nadat de vloer al een tijdje ligt en er meer op gelopen is.

Het egaliseren van een (houten) vloer

Door je vloer te laten egaliseren zorg je ervoor dat je een strakke ondergrond hebt. Ook komt de vloer zo meer waterpas te liggen. Het egaliseren van een houten vloer of ander soort ondergrond gebeurt met egaline. Dit wordt over de hele vloer verspreid door vakmensen. De egaline vult vervolgens oneffenheden op, waardoor er sprake is van een strak resultaat. Zo weet je zeker dat je nieuwe vloer niet verzakt en mooi waterpas ligt.

Een houten vloer egaliseren

Gelukkig kun je tegenwoordig ook een houten vloer egaliseren. Een houten vloer egaliseren gebeurt voornamelijk bij oude huizen. Deze hebben namelijk vaak nog oude houten vloeren. Het nadeel van dit type vloeren is dat het met de tijd vaak verbuigt en licht vertrekt, waardoor de vloer niet meer waterpas ligt. Het egaliseren van een houten vloer gaat net wat anders in zijn werk dan met een andere vloer. Zo wordt de egaline dikker aangebracht en wordt er gewerkt met een ander soort egaline waarbij precisie vereist is. Het is daarom dus erg verstandig om het egaliseren van je houten vloer uit te besteden aan vakmensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *