Zo geef je je huis een mini make-over

Nu de winter achter ons ligt en de dagen niet meer guur en kil zijn, maar juist langer en lichter, hebben veel mensen zin om hun woonkamer een kleine make-over te geven. Het is leuk wanneer je huis in de zomer ook een zomerse uitstraling heeft, en in de winter een meer winterse uitstraling. Gelukkig hoeft zo’n make-over niet duur te zijn! ben je benieuwd hoe je je woning summer-proof maakt voor niet al te veel geld? Lees dan gauw verder!

Schoonmaken

Voordat je met een make-over begint, is het verstandig eerst je huis eens goed op te ruimen en schoon te maken. Gooi ook spullen weg die je eigenlijk al heel lang niet gebruikt hebt. Vaak liggen er meer spullen in je huis dan je eigenlijk door hebt, puur omdat je de helft vaak niet eens meer nodig hebt of al jaren geleden vervangen hebt door iets anders. En dat is niet alleen jammer van de ruimte die die spullen in beslag nemen, het is ook niet rustgevend voor je hoofd. Ga dus eens een keer goed je huis bij langs, ruim goed op, maak schoon en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Er wordt niet voor niets gezegd dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd!

Maak een plan

Hierna is het tijd om na te denken over de make-over zelf. Het is misschien aanlokkelijk om gewoon gelijk naar de winkel te gaan en te kopen wat je mooi vindt. Toch is dat niet handig om te doen. je loopt daardoor namelijk het risico dat je allerlei spullen koopt die van zichzelf erg leuk zijn, maar dat het bij elkaar eigenlijk helemaal niet zo mooi staat. Op die manier krijg je alsnog een rommelig geheel in je huis, terwijl het veel fijner is wanneer alles goed bij elkaar staat. Dat staat netter en geeft meer overzicht. Bedenk dus bijvoorbeeld goed wat voor kleuren je graag wil. Dat scheelt al een hele hoop en daardoor kun je veel gerichter winkelen. Dat zal je portemonnee ook een goed plan vinden. Je zult met een plan namelijk minder snel aankopen doen waar je niks meer mee gaat doen.

Accessoires

Een make-over hoeft niet te betekenen dat je ineens allemaal dure, grote meubels hoeft te kopen. Vaak is het zo dat kleine veranderingen in een kamer al grote effecten kunnen hebben. Verander daarom eens de accessoires in je huis, en je zult zien dat je woning gelijk een hele andere uitstraling heeft. Laat allereerst foto’s van mooie herinneringen afdrukken. Deze kun je in bijvoorbeeld een fotolijst 50×70 neerzetten, dit staat erg mooi! Leg verder een mooi vloerkleed neer, vervang de kussens die je op de bank hebt liggen en hang iets nieuws aan de wand, zoals een mooie poster. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *