Haal de ‘bioscoopervaring’ in huis

Wij Nederlanders gaan graag naar de film. Vorig jaar gingen we met ons allen ongeveer 25 miljoen keer naar de film. In een land met 17 miljoen inwoners is dat best netjes! Tijdens de corona pandemie werden de bioscoop- en filmindustrie  hard getroffen door alle maatregelen die werden genomen.  In deze periode werd het voor mensen steeds belangrijker om thuis op de bank te genieten van nieuwe films en series. Hoewel mensen weer meer naar de bioscoop gaan, zijn de bezoekersaantallen nog lang niet wat ze ooit waren. Thuis film kijken was nog nooit zo populair. Een scherm zo groot als in de bioscoop hebben de meeste mensen echter niet. Toch kun je thuis verschillende stappen ondernemen om ook op je eigen bank de bioscoopervaring te beleven. Dit artikel vertelt jou precies hoe je dit voor elkaar krijgt. Lees snel verder en binnenkort ervaar je de nieuwste films net zo intens als in de bioscoop!

De juiste televisie voor het scherpste beeld

Laten we beginnen bij het belangrijkste onderdeel van de bioscoop: het scherm. De authentieke bioscoopervaring wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door het witte doek. De nieuwste films bekijken op de grote bioscoopschermen zorgt voor een bijna surrealistische filmbeleving. Hoewel je thuis waarschijnlijk geen plek hebt voor een enorm scherm, hoeft dit geen beperking te zijn voor je filmbeleving. Investeren in een goede televisie brengt je al een heel eind. Het aanbod van televisies is ontzettend groot tegenwoordig en het is soms lastig kiezen tussen alle verschillende modellen. Verkopers vuren graag allerlei bijzondere specificaties op je af en voor veel mensen kan dit behoorlijk verwarrend zijn. Het beste kun je voor jezelf een budget bepalen en binnen deze range op zoek gaan naar de geschikte tv. Bij het kopen van een nieuwe televisie moet je vooral letten op beeldkwaliteit, kleur en afmeting. Probeer verschillende televisies uit om te kijken welke jou het beste bevalt. 

Het perfecte geluid voor een optimale beleving

Het juiste beeld is natuurlijk ontzettend belangrijk, maar wat heb je aan scherp beeld zonder de heldere klanken van optimaal geluid? Een belangrijk aandeel in de ultieme bioscoopervaring is het geluid in de zaal. In een bioscoopzaal lijken geluiden van alle kanten op je af te komen. Dit kun je thuis heel goed zelf bereiken. Voor het beste geluid heb je net als bij het uitkiezen van een televisie ontzettend veel keuze. Je kunt gaan voor een soundbar, speakers op speaker standaarden, speakers op beugels die je aan de muur kunt monteren of een complete home cinema set. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk dat je jouw geluid op hoogte kunt stellen en je setup mooi weggewerkt is. Kijk daarom eens bij Vebos voor al je standaarden, speaker standaarden en muurbeugels. Je kunt hier ook direct terecht voor een stijlvolle tv standaard. Precies wat jij nodig hebt voor jouw eigen thuisbioscoop.

Uren genieten in de perfecte stoel

Als je al ruim tevreden bent met je huidige bankstel of loungestoel, dan kun je dit onderdeel rustig overslaan. Toch is het aan te raden om ook in dit geval eens rustig verder te lezen en te kijken voor een upgrade. Stoelen in de bioscoop worden steeds luxer en uitgebreider. Waar je vroeger blij mocht zijn met een bekerhouder, vind je tegenwoordig de meest luxe stoelen in de bioscoop. Stoelen met voetenbankjes, stoelen met uitschuifbare dienbladen en stoelen die verstelbaar zijn. Vrijwel niemand heeft nog een zere kont of een stijve rug na een bioscoopbezoekje. Ook bij jou thuis kun je voor een optimale zitervaring kiezen. Een mooie, verstelbare stoel met extra mogelijkheden zorgt ervoor dat je volledig op je gemak kunt genieten van een film. Zitgemak tijdens film kijken is tegenwoordig belangrijker dan ooit tevoren. Steeds meer films gaan ruim voorbij de gemiddelde speeltijd van 2 uur. Je wilt er dan toch wel lekker bijzitten?

Zin in iets te snacken tijdens de film?

Licht, camera, geluid en natuurlijk, snacks! Bij een echt bezoekje aan de bioscoop mogen snacks natuurlijk niet ontbreken en wat past er nu meer bij een bioscoopbezoek dan popcorn? Cinema en popcorn zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Ook thuis kun je eenvoudig van deze lekkernij genieten. Voor de lekkerste popcorn heb je namelijk niet veel meer nodig dan een pan en een deksel. Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan en voeg pofmaïs toe zodra de olie op temperatuur is. Roer de maïs een keer goed door en doe vervolgens de deksel op de pan. Vervolgens is het een kwestie van geduld voordat de eerste korrels beginnen te poffen. Zijn al je korrels gepoft. Haal dan de pan van het vuur en verwijder de deksel. Wees voorzichtig met het weghalen van de deksel. De pan blijft nog even heet, waardoor de laatste ongepofte korrels op de bodem alsnog kunnen poffen. Voorzichtig met je ogen dus. Als laatste moet je suiker, zout, honing, caramel of een andere creatieve topping toevoegen. Nu je popcorn klaar is, rest er nog maar één vraag: welke film ga je kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *