Veel mensen hebben last van dichtslaande deuren als het waait. Een deurstopper valt gelukkig niet op en voorkomt onnodige schade aan je muren

Voorkom beschadiging aan je muren met een deurstopper

Als je goed om je heen kijkt in de huizen waar je op bezoek bent zullen allerlei krasjes en beschadigingen aan de muur je vast niet zijn ontgaan. Vaak zien we namelijk deuken, krassen en soms zelfs ernstige beschadigingen aan pleisterwerk rondom de muren waar een deur staat. Deze beschadigingen treden op als de deur te hard dichtslaat. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om een deurstopper te gebruiken. Er zijn verschillende redenen waarom een deurstopper handig zijn, en ook verschillende soorten deurstoppers. In dit artikel gaan we hier dieper op in, zodat je de juiste deurstopper voor je situatie kan kiezen.

Waarom deurstoppers gebruikt worden

Wat een deurstopper precies is wordt vaak gelijk al duidelijk aan het woord. Een deurstopper stopt letterlijk je deur als deze openslaat. Dit is erg handig, want het voorkomt namelijk onnodige schade. Je kunt hierbij denken aan de eerder genoemde krassen en deuken in de muur maar ook aan ernstige schade. Soms kunnen zelfs ramen of het glas dat in je deur zit ernstig beschadigen als je deur hard dicht slaat. Er zijn verschillende situaties denkbaar waarbij een deurstopper erg handig is. De meest bekende hierbij is misschien wel tocht. Iedereen is wel bekend met deuren die ergens hard dichtslaan als er een raam open staat of de voordeur geopend wordt. Dit zorgt niet alleen voor een harde klap die veel schrik op kan leveren, maar ook voor onnodige schade die makkelijk voorkomen had kunnen worden.

Huisdieren en kinderen

Een andere reden waarom veel mensen ervoor kiezen een deurstopper te monteren is om huisdieren en kinderen te beschermen. Wij als volwassenen hebben namelijk zelf vaak niet veel last van een dichtslaande deur. Kleine kinderen kunnen hier helaas van wakker schrikken, wat erg nadelig kan zijn als je kind moeilijk in slaap valt. Een deurstopper is daarnaast ook erg belangrijk voor de veiligheid. Kleinere kinderen kunnen namelijk hun vingers tussen de deur krijgen, of huisdieren misschien een pootje. Vooral met honden en katten is een deurstopper essentieel.

Soorten deurstoppers

Het is goed om te weten dat er verschillende soorten deurstoppers zijn. Over het algemeen kunnen we namelijk drie verschillende soorten onderscheiden: verplaatsbare deurstoppers, rubberen deurstoppers en monteerbare deurstoppers. De verplaatsbare deurstopper die wij hier bedoelen zijn vaak zwaar en gemaakt van roestvrijstaal. Ook hebben deze een onderkant die antislip is. Als de deur tegen de deurstopper aanstoot verschuift deze dan niet. Een rubberen deurstopper is klein en rond en wordt gemonteerd aan de muur op de plek waar de deur anders de muur zou raken om schade te voorkomen. De monteerbare deurstopper bevestig je aan de vloer en is daardoor niet te verplaatsen. Er is dus altijd een deurstopper die bij je wensen en behoeftes past! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *